همهی کودکان در بدو تولد معمولا برای رفع هر نیازی به والدین خود وابستهاند؛ اما تنها بعد از گذشت چند ماه، کودک کشف کردن دنیا را شروع میکند، یاد میگیرد سینهخیز برود، از مبلها برای ایستادن کمک بگیرد و البته هرچیزی که توجهش را جلب میکند در دهانش بگذارد! این مرحله، زنگ خطریست برای اینکه بیشتر مراقب امنیت کودکان باشید.
تصمیم داریم چند نکتهی مهم برای حفظ امنیت کودکان در برابر خطرهای احتمالی خانگی را با شما درمیان بگذاریم.
- مهمترین و اولین نکته برای برقراری امنیت کودکان: هیچ وقت کودک را تنها نگذارید. تنها دو دقیقه چشم از کودک برداشتن مثلا برای باز کردن در یا جواب دادن به تلفن، برای رخ دادن اتفاقاتی غیر منتظره کافیست. بنابراین باید همیشه قسمتهایی کاملا ایمن در خانه وجود داشته باشد تا بتوانید با خیال راحت کودک را در مواقع لزوم در آن نقطه تنها بگذارید.
- حواستان حتما به گوشههای تیز میزها و مبلمان باشد؛ بهترین راه برای اجتناب از هر اتفاق ناگواری، پوشاندن کامل این گوشههای تیز است.
- یک نکته بسیار مهم هم در مورد تختخواب کودک وجود دارد: حتما تختخوابی را بخرید که پهلوهایی با نردههای محافظ دارد. فاصله نردهها از هم باید بین 4.5 تا 6 سانتیمتر باشد. علاوه بر این ارتفاع نردهها هم باید حداقل 60 سانتیمتر و قابل تنظیم باشد. بهتر است وقتی کودک کمی بزرگتر شد ارتفاع را کمتر کنیم تا ریسک ایستادن کودک و به بیرون پریدن از ارتفاع زیاد، کمتر شود.
- نکته مهم دیگر این است که دو گروه از اشیا هیچ وقت در تختخواب کودک وجود نداشته باشد: اشیای خیلی ریز برای اجتناب از خطر بلعیده شدن و اشیای بزرگی که کودک بتواند روی آن بایستد و از بالای تخت به بیرون بپرد. ضمنا اگر زیر تخت چرخ دارد، هیچ وقت قفل کردن چرخها را فراموش نکنید.
- هر شی کوچکی که ممکن است در گلوی کودک گیر کند باید از دسترس او دور باشد. تقریبا تمام کودکان عاشق این هستند که هر چیزی را در دهان خود بگذارند، بنابراین یکی از خطرهایی که هر کودکی را تهدید میکند خطر خفگی بر اثر بلعیدن اشیای ریز است. علاوه بر این چیزهایی مثل داروهای مختلف، آشغالها و تمام وسایل تیز و بُرنده، همه باید در کمدها و کابینتهای در بسته نگهداری شوند.
- از سیمهای برق، پریزها و سایر وسایل الکتریکی هم غافل نشوید. برای دوری از خطر برق گرفتگی یا خفگی با سیم، تمام سیمها را با نوارهای پلاستیکی به هم ببندید تا طول آنها بیش از 15 سانتیمتر نباشد.
- تا قبل از حدود دو سالگی، توالت فرنگی، وان پر از آب یا حتی تشت و سطل آب هم برای امنیت کودکان بسیار خطرناک محسوب میشود. سطلها و تشتهای بزرگ را در مکانهای در بستهای مثل حمام و توالت نگهداری کنید و فراموش نکنید که درها همیشه قفل باشند.
اگر تمایل به کسب آگاهی بیشتری در خصوص کودکان دارید مطالب خواندنی کلاب آپتاکید را دنبال کنید.